Guido van Hout

Guido studeerde bewegingstheater en theatrale creatie aan de « Scuola Teatro Dimitri » in Zwitserland (Bachelor 2006), circus aan de « Espace Catastrophe » in Brussel (2002- 2003) en Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht (Master 2002).

Hij speelt met eigen werk in Nederland en omliggende landen op festivals, evenementen en in theater: Zijn nieuwste creatie (in samenwerking met componist Arthur Wagenaar) is Sounds Like Juggling, een concert voor 4 jongleurs die muziek zichtbaar maken en jongleren hoorbaar. Deze ging september 2020 in premiere tijdens het Cirquemania festival in het Korzo Theater te Den Haag.

Guido speelt verder bij Gandini Juggling waarmee hij jongleerde met appels en theeservies op festivals en in theaters in de meeste Europese landen, maar ook verder weg: St. Petersburg, het Afrikaanse eiland Réunion en São Paulo.

Hij wordt daarnaast gevraagd als spreker op zakelijke evenementen, waar hij groepen in een veranderproces in een workshopvorm vertelt over en iets laat ervaren van de kunst van het loslaten en meerdere ballen tegelijk in de lucht houden.

Voor een overzicht van de locaties waar Guido Verscheen zie: Speeldata – Jongleur Guido van Hout